Borsteltje.nl en AVG / GDPR regelgeving (hoe wij met jouw privacy omgaan)

Gegevens verzameling, alleen het noodzakelijke

Als je bij ons iets besteld en je registreert jezelf dan wordt de hoogst nodige informatie opgeslagen. Dat houdt in; de gegevens zodat wij jouw bestelling bij je kunnen afleveren. Met andere woorden;

  • De voor en achternaam welke je bij ons hebt achter gelaten
  • Een eventuele bedrijfsnaam
  • Een postadres en eventueel een factuur adres
  • Je email adres waarop je de orderbevestiging hebt ontvangen
  • Betaalgegevens worden door Borsteltje.nl niet opgeslagen, wij maken gebruik van een payment provider welke ons betalingsverkeer verzorgt.

Jouw email adres staat in onze database zodat wij contact op kunnen als er iets met je bestelling aan de hand is. Ook kan dit email adres gebruikt worden voor onze nieuwsbrief, welke we echter slechts zelden uitsturen. Als je wilt kun je voor deze nieuwsbrief los afmelden. Je staat dan nog wel in ons systeem zodat wij je kunnen benaderen omtrent je levering, maar de nieuwsbrief ontvang je dan niet. De gegevens staan voor onbepaalde tijd in onze database, eenvoudigweg voor herhaalbestellingen in de toekomst. Wil je dit niet, lees dan de volgende punten op deze pagina, wij zijn behulpzaam en transparant in iedere situatie.

Jouw persoonlijke gegevens inzien

Als je je gegevens wilt inzien, of deze wilt aanpassen, dan kun je inloggen in jouw klantomgeving. Je ziet daar welke gegevens wij van jou hebben en kunt deze ook aanpassen.

Lukt het je niet om deze op te vragen in je klantomgeving? Stuur ons dan een email op info@borsteltje.nl of gebruik het contact formulier. We laten je dan weten welke gegevens wij van jou hebben.

Wij verspreiden of verkopen geen persoonlijke gegevens

Borteltje.nl verkoopt of verspreid jouw gegevens niet onder andere belanghebbenden. Er zijn geen bedrijven waar Borsteltje.nl zaken mee doet welke in het bezit komen van jouw persoonlijke gegevens.

Jouw persoonlijke gegevens uit onze database verwijderen

De nieuwe wetgeving verplicht bedrijven welke gegevens van klanten opslaan om deze op verzoek te verwijderen. Wil jij dat wij jouw gegevens uit onze database verwijderen, laat het ons weten en we geven hier direct gehoor aan. Dat kan via ons email adres info@borsteltje.nl of via het contactformulier.

Meldplicht bij datalekken

Borsteltje.nl gaat veilig met jouw gegevens om, maar heeft natuurlijk een meldplicht, net zoals ieder ander bedrijf in Nederland welke compliant zijn aan de AVG wetgeving. Als er een datalek geconstateerd is zullen wij daar gepast op reageren door hier melding van te maken zoals wij verplicht zijn.

Een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Als er onrechtmatig gebruik gemaakt wordt van uw persoonlijke gegevens kunt een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. U vindt deze instantie hier Autoriteit persoonsgegevens

Verwerkersovereenkomsten

Als persoonlijke gegevens van een webshop door andere bedrijven verwerkt worden dient er een verwerkers overeenkomst opgesteld te zijn. Dit is allemaal met het oog op het correct omgaan persoonlijke gegevens. Borsteltje.nl werkt hier natuurlijk volledig aan mee en stelt alles in het werk om compliant te zijn aan regelgeving. Wij willen hier dan ook transparant per samenwerkende partij vermelden hoe er met de verwerkers overeenkomst omgegaan wordt.

Verwerkersovereenkomst Mollie

Betalingen welke plaatsvinden op de Borsteltje.nl website worden gedaan door payment provider Mollie.  Mollie geeft de volgende verklaring aangaande een verwerkers overeenkomst. “Mollie is van mening dat de verwerking van persoonsgegevens in het kader van de gebruikersovereenkomst met onze merchants hier niet onder valt. Als het gaat om de verwerking van persoonsgegevens werkt Mollie niet in opdracht van de merchant en de merchant niet in opdracht van Mollie.”

Mollie geeft hier een uitgebreidere verklaring voor, deze is na te lezen op deze pagina.

Gebruikte website software, ofwel plugins

Borsteltje.nl gaat zorgvuldig om met jouw gegevens. Onze website is gebouwd en wordt beheerd met dat aspect in gedachten. Voor de door ons gebruikte plugins is gekeken naar hoe ze tegenover de GDPR regelgeving staan. Wij gebruiken dan ook software voor functionaliteiten welke géén gegevens van persoonlijke aard verzamelen.

Borsteltje.nl houdt niet van cookies

Borsteltje.nl heeft er niets aan (tracking) cookies op jouw computer te installeren. We laten je niet achtervolgen door te pas en onpas reclames te laten zien. Als jij tevreden bent, dan hopen we je terug te zien. Hoewel wij niet negatief tegenover reclame staan, vinden we het niet nodig om cookies op je computer te zetten en zo mogelijk gegevens van je te misbruiken. Borsteltje.nl doet niet aan cookies en ook niet aan Facebook tracking activiteiten.