Mijn account

Elektrische tandenborstel voor kinderen

Wat is een geschikte elektrische tandenborstel voor kinderen?

Het kan knap lastig zijn om je kinderen goed aan het poetsen te krijgen. En is elektrisch poetsen dan de beste aanpak om het kindergebit gezond te houden? Wat is dan de juiste tandenborstel of opzetborstel? En biedt Oral B (Braun) de beste poetsmethode voor kinderen of heeft Philips met hun Sonicare opzetborstel reeks de beste oplossing in huis voor een gezond kindergebit?

Het poetsen bij de kleine kunnen we niet makkelijker maken, wel kunnen we advies geven wat een geschikte elektrische tandenborstel voor kinderen is. We gaan hier in op de verschillende elektrische tandenborstel opzetborstels voor kinderen. Eigenlijk komt het er op neer dat een kinderopzetborstel eenvoudigweg wat kleiner is en daarmee geschikter voor een kleine mond.

Oral B elektrische tandenborstel voor kinderen mogelijkheden

Alhoewel iedereen denkt dat de handset elektrische tandenborstel van Oral B is, is deze eigenlijk van Braun. Oral B is het standaard merk voor de Braun handsets. Oral B is echter veel bekender waardoor in de volksmond Oral B gebruikt. Als je deze elektrische tandenborstel in huis hebt en je kind of kinderen hier ook mee wilt laten poetsen is er eigenlijk maar 1 opzetborstel die hiervoor geschikt is. Althans, die wij in ons assortiment hebben.

Om het poetsen voor kinderen leuker te maken zijn er allerlei varianten van de kleine gekleurde opzetborstel. Oral B heeft deze met een grote hoeveelheid Disney figuren op de opzetborstel. Voor veel kinderen is dat natuurlijk fantastisch, hun favoriete karakter op de borstel. Helaas kunnen wij geen leuke karakters op onze borstels zetten, eenvoudigweg omdat hier rechten voor nodig zijn. Rechten die Oral B voor veel geld van Disney koopt. (Denk maar aan de broodtrommels, pennen, shirts, en alle andere artikelen met bekende karakters erop).

Wel willen wij graag een voordelig opzetborstel alternatief voor kinderen bieden. Als je dan toch je eigen opzetborstels voor Oral B moet vervangen, kun je eenvoudigweg ook opzetborstels voor de kinderen mee bestellen, tegen een net zo voordelige prijs als je eigen borstels. Oral B Disney opzetborstels kunnen al snel dubbel of 3 keer zo duur zijn.

Philips Sonicare elektrische tandenborstel voor kinderen mogelijkheden

Voor Philips Sonicare elektrische tandenborstels zijn er meer mogelijkheden voor kinderen. Philips heeft dit opgedeeld in leeftijdscategoriën, daarnaast is er ook eenvoudigweg een kleinere variant van een groot formaat opzetborstel. Hieronder geven we je een overzicht van de mogelijke Sonicare kinderopzetborstels. Allemaal van ons eigen voordelige en kwalitatief sterke huismerk. Leuk feit; deze Sonicare kinderopzetborstels kun je ook kiezen in onze “combineer zelf” producten.

Oral B elektrische tandenborstel voor kinderen mogelijkheden

De Sonicare HX6032/33 is een kleinere opzetborstel van de grotere variant HX6044. Dat klinkt als code taal, maar we noemen dit er even bij zodat je hier meer informatie over kunt opzoeken.

De kleinere opzetborstel heeft ook een kleinere borstelkop wat prettiger is bij een kleinere mond en een kleiner kindergebit. Ook is borstel aan de achterzijde voorzien van een rubber laagje, wat hem iets zachter doet aanvoelen. De borstels worden geleverd in een verpakking van 4 stuks, waarbij er 2 de kleur groen / wit hebben en 2 borstels de kleur combinatie rood / wit. Hierdoor is het makkelijk voor de kinderen om hun eigen borstel te pakken. Philips Sonicare geeft de leeftijdscategorie “Van circa 4 tot 8 jaar” aan voor deze kinder opzetborstels.

Oral B elektrische tandenborstel voor kinderen mogelijkheden

De Sonicare HX6074 is de kleinere uitvoering van de bekende Sonicare Diamond Clean, een van de populairste modellen van Sonicare. De opzetborstel heeft dezelfde lengte als de gewone Sonicare opzetborstels, maar wel een kleinere borstelkop. Een leeftijdscategorie wordt bij deze opetborstels niet aangegeven door Philips. Deze opzetborstel is dan ook niet een échte kinderopzetborstel, maar ook prima geschikt voor volwassenen die een kleinere borstelkop prettig vinden.

 

Sonicare kinder opzetborstel HX6082/5

De Sonicare HX6032/33 is een kleinere opzetborstel van de grotere variant HX6042.

Ook hier heeft Philips Sonicare weer een kleinere variant uitgebracht van een bestaande opzetborstel. Ook hierbij is de lengte gelijk aan de grote uitvoering, echter is de kop kleiner  en daarmee prettiger voor een kleinere mond en een kleiner kindergebit. Ook hierbij geen leeftijdsindicatie, omdat het een borstel is voor zowel kinderen als volwassenen die een kleinere borstelkop prettig vinden.

De blauwe haren zijn kenmerkend voor de “Sensitive”, de zachtere variant van de Sonicare opzetborstels.

Sonicare kinder opzetborstel HX6044

De Sonicare HX6044 is de grotere uitvoering van de bekende HX6032/33 kinderopzetborstel.

Deze opzetborstel is de grootste variant tussen de kinderopzetborstels voor Sonicare. Het formaat is gelijk aan de reguliere opzetborstels, maar het gebruikte materiaal is net als de kleinere variant rubber, wat hem zachter maakt. Als je kind altijd met plezier gepoetst heeft met de kleinere variant, is dit een prima opvolger.

Door het grote poetsoppervlak zal het poetsen eenvoudiger worden bij een groter kindergebit. Philips Sonicare geeft als leeftijdindicatie “vanaf 8 jaar” aan.