Mijn account

Wanneer opzetborstel vervangen

Wanneer opzetborstel vervangen?

Wanneer moet je je opzetborstel vervangen? De meningen zijn verdeelt en een eenduidig antwoord is er niet. Wél is er een advies. We willen je hier graag helpen met eerlijke informatie over het op tijd vervangen van je opzetborstels. Dat dat hoeft niet te snel, maar zorg ook dat je niet te lang door poetst met een oude opzetborstels.

 

Waarom op tijd je opzetborstel vervangen ivm slijtage?

Opzetborstels hebben zachte haren zodat ze je tanden voorzichtig maar goed kunnen reinigen. Als je tandenborstel meer gebruikt is verliezen de haren hun stugheid en reinigen daardoor ook minder goed je tanden. Vergelijk het met een hele zachte borstel om je aanrecht (een heel hard materiaal) schoon te maken. Je moet dan heel hard poetsen om het na gebruik schoon te maken. Als je hier een harde borstel voor gebruikt gaat het veel eenvoudiger. Je moet ook niet te hard drukken met je tandenborstel, daardoor is het ook niet goed om met de versleten tandenborstel haren te lang door te poetsen.

 

Waarom op tijd je opzetborstel vervangen ivm bacteriegroei?

Een tweede reden waarom je je opzetborstel op tijd moet vernieuwen is bacteriegroei, of bacterievorming op de tandenborstel. Onderzoek van TNO wijst uit dat opzetborstel na circa 12 weken (3 maanden) een stevige hoeveelheid bacteriën bevatten. In beperkte maten zijn bacteriën niet slecht voor je, maar dit moeten er niet te veel worden. Hoeveel slecht voor je is, is per persoon verschillend. Dit heeft ook met jouw eigen gezondheid te maken.

 

Op tijd je opzetborstel vervangen

Nu is het als verkoper van tandenborstels natuurlijk eenvoudig te adviseren om zo vaak mogelijk de opzetborstel te vervangen. Dat willen we hier dan ook direct van tafel wegen. Wij hopen natuurlijk dat je onze opzetborstels gebruikt, simpelweg omdat wij vinden een goed product te hebben. Gelukkig zijn er intussen duizenden mensen die dit bevestigen en naar tevredenheid met onze opzetborstels blijven poetsen. Met een pakje van 4 opzetborstels kun je al een jaar vooruit als je eens per 3 maanden wisselt. Voor nog geen 10 euro per jaar zorg je dan al voor een gezonde mond met een frisse opzetborstel.

Dus wanneer opzetborstel verwisselen? Wissel gewoon als je opzetborstel slijtage vertoont. Als de opzetborstel haren verslijten en je wisselt je opzetborstel, dan voel je direct het resultaat. Gladde tanden en fris gevoel zijn het resultaat van op tijd wisselen. Vervang je opzetborstel daarom minimaal eens per 3 maanden óf als deze slijtage vertoont.